Media-alalla opiskelemaan tai työskentelemään lähteviä kiinnostaa tietenkin millaista on medianomi työllistyminen. Medianomi on ammattikorkeakoulun viestinnän alan tutkinto. Ala tarjoaa monia suuntautumisvaihtoehtoja, joiden mukaan tulevaisuuden työnäkymätkin usein määräytyvät. Työllistymiseen voi kuitenkin vaikuttaa paljon myös itse. Moni alaa opiskellut ja sillä työskentelevä sanookin, että esimerkiksi jo opiskeluaikaiset projektit ja harjoittelut ovat tärkeitä tulevaisuuden työpaikan kannalta. Työllistymiseen voi siis vaikuttaa jo opiskelujen aikana!
Onko medianomi työllistyminen runsasta vai vähäistä
Erään selvityksen mukaan tutkimuksen medianomin tutkinnon opiskelleista jopa 83 % työllistyi alalle eli työmahdollisuudet ovat hyvät. Kaikki eivät kuitenkaan päädy heti opiskelujen jälkeen töihin vaan voivat vaikkapa jatkaa opiskelua ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tai maisteriohjelmaan. Medianomin työssä verkostot ovat myös erittäin tärkeitä työllistymisen kannalta. Niihin kannattaa siis panostaa jo opiskeluajoista lähtien.
Se, työllistyykö medianomi voi kuitenkin vaihdella monen asian mukaan. Siihen voi vaikuttaa esimerkiksi oma paikkakunta, opintojen suuntaus ja se, kuinka paljon hakijoita työpaikkaan on. Medianomiksi opiskellut voi olla erikoistunut vaikkapa visuaaliseen suunnitteluun, jolloin monet erilaiset työtehtävät voivat sopia hänelle. Tällöin tehtävänimikkeitä voivat olla esimerkiksi graafinen suunnittelija, Art Director, web-suunnittelija, visuaalinen suunnittelija, UI/UX-suunnittelija, videosisällöntuottaja, valokuvaaja tai peligraafikko.
Työllistymismahdollisuudet ja palkka vaihtelevat paljon
Niin alan työllistymismahdollisuudet, työnkuvat kuin palkkakin vaihtelevat paljon. Medianomin keskipalkka on noin 3 150 euroa kuukaudessa. Palkka voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi reilusti 1 100 eurosta aina lähemmäs 6 000 euroa kuukaudessa. Jotkut harvat työpaikat, kuten yliopisto, voivat tarjota vielä reilusti suuremmankin palkan.