Media management eli median hallinta on suuressa roolissa, kun tietoa on paljon. Digimedia pitää sisällään ääntä, still- ja liikkuvaa kuvaa. Monissa yrityksissä datan määrä on valtava ja aineisto pitää olla helposti saatavissa sekä käytettävissä uudelleen. Esimerkiksi Ylen tietomäärät ovat valtavat ja niiden hallintaan tarvitaan järjestelmä, jossa tieto pysyy tallessa ja on nopeilla hakutoiminnoilla löydettävissä. Media -alan yrityksissä tietomassat ovat usein kymmenien ellei jopa satojen teratavujen kokoisia.
Digimedia on kehittynyt vuosien saatossa siihen, että isot nauha-arkistot ovat taakse jäänyttä elämää ja nyt tieto saadaan nopeasti käyttöön uudelleen. Varastointi on tullut yksinkertaisemmaksi. Tosin valtava tiedon määrä ja sen helppo saatavuus tuo haasteita tekijänoikeuksille sekä niiden valvonnalle.
Tietosanakirjat jäivät historiaan
Tiedonsaannin helppous on tarkoittanut sitä, että tietosanakirjat ovat jääneet jo aikoja sitten historiaan. eDocker -tyyppiset ratkaisut ovat helpottaneet julkaisujen tekemistä ja lukemista, joten yhä enemmän paperinen tuotanto jää sivuun. Tietoa voi etsiä nopeasti, toki lukijan vastuulle jää varmistaa, että tieto on luotettavaa ja ajan tasalla.
Se, että digimedia helpottaa elämää ja tuo tiedon ihmisen käytettäväksi helpommin kuin koskaan, se myös antaa mahdollisuuden viihteen eri muotoihin. Musiikkia voi kuunnella tai elokuvia voi katsella matkalla töihin erilaisten suoratoistopalvelujen kautta. Ja juuri tämän tyyppisten yritysten medianhallinta pitää olla kunnossa suurten käyttäjämäärien takia.
Mistä löytyvät massiiviset tietomäärät?
Valtavia tietomääriä on useilla yrityksillä, mutta varsinkin media -alalla määrät voivat olla todella hurjia. Oheinen listaus antaa suuntaa, minkä tyyppiset yritykset säilyttävät tietoa valtavat määrät:
- Media-alan yritykset kuten TV ja radio
- Suoratoistopalveluja tarjoavat yritykset
- Lääketieteelliset yksiköt
Median hallinta helpottaa elämää
Media management on yritykselle tärkeä asia. Sen on oltava kunnossa, mutta sillä on myös merkitystä asiakkaalle. Jos miettii aikaa ennen digitalisoitumista, niin esimerkiksi kirjastosta piti etsiä kirjaa hyllyistä tai sitten kortistosta, joihin tieto oli kirjattu kirjailijan mukaan. Miten hankalaa se olikaan, jos tiedossa oli pelkästään kirjan nimi.
Media management eli tiedon hallinta mahdollistaa tänä päivänä tuon samaisen kirjan etsimisen netistä. Kirjaston haulla löytää kirjan nimellä ja samalla sen saa varattua itselleen. Ja vielä parempi on, jos sen pystyy lukemaan vaikkapa tabletilta. eKirjojen suosio on koko ajan kasvamassa, joten todennäköisesti paperikirjat vähenevät tulevaisuudessa. Milloin sellainen hetki koittaa, ei voi tietenkään varmuudella ennustaa. Sitä kohti kuitenkin mennään!